Het herstellen van een trauma aan de onderste extremiteiten, zoals een operatie, ongeluk of blessure aan de rug, knie, heup of andere delen van de benen, kan een langdurig proces zijn. Bij Fysio KB begrijpen we hoe belangrijk het is om professionele begeleiding te hebben om je herstel optimaal te ondersteunen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan klaar om je te helpen weer volledig de oude te worden.

Waarom trauma fysiotherapie?

Wanneer je een trauma hebt doorgemaakt, zoals een botbreuk, spier- of gewrichtsblessure of een operatie aan je onderste extremiteiten, kan fysiotherapie essentieel zijn voor een volledig herstel. Dit type therapie richt zich op het verbeteren van het functioneren van spieren, gewrichten en botten, waardoor je mobiliteit en kracht herwint en pijn vermindert.

De voordelen van fysiotherapie na een trauma
 1. Verbeterde mobiliteit: na een trauma of operatie kan je bewegingsvrijheid beperkt zijn. Fysiotherapie helpt je om de volledige bewegingsvrijheid van je gewrichten en spieren te herstellen.
 2. Pijnverlichting: pijn is een veelvoorkomend symptoom na een trauma. Onze behandelingen zijn gericht op het verminderen van pijn door middel van technieken zoals manuele therapie, oefentherapie en High Power Laser therapie.
 3. Versterking van spieren: trauma kan leiden tot spierzwakte. Gerichte oefeningen helpen om de kracht en uithoudingsvermogen van je spieren te verbeteren, wat cruciaal is voor een stabiele en functionele terugkeer naar dagelijkse activiteiten.
 4. Preventie van herhaling: door uitleg en training leren we je hoe je toekomstige blessures kunt voorkomen. Dit kan onder meer het verbeteren van je houding, het aanpassen van je bewegingstechnieken en het versterken van je kernspieren zijn. 

Onze aanpak bij Fysio KB

Bij Fysio KB bieden we een uitgebreide revalidatie die wordt begeleid door onze ervaren fysiotherapeuten. Onze aanpak omvat:

 1. Elke revalidatie begint met een grondige beoordeling van je medische geschiedenis, het type trauma en je huidige fysieke conditie. Dit helpt ons om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen.

   

 2. Op basis van deze beoordeling ontwikkelen we een behandelplan dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften. Dit kan bestaan uit een combinatie van manuele therapie, oefentherapie en gebruik van onze trainingsmaterialen in de oefenruimte.

   

 3. Onze fysiotherapeuten begeleiden je door elke fase van de revalidatie. Van het uitvoeren van oefeningen tot het monitoren van je voortgang en het aanpassen van je behandelplan indien nodig, wij staan voor je klaar.

   

 4. We maken gebruik van diverse trainingsmaterialen in onze goed uitgeruste oefenruimte om je te helpen je kracht, flexibiliteit en balans te verbeteren.

Ervaringen van onze patiënten

Veel van onze patiënten hebben baat gehad bij onze gespecialiseerde zorg. Zoals een van onze patiënten, Janine, zei: “Na mijn heupoperatie dacht ik dat ik nooit meer normaal zou kunnen lopen. Dankzij de intensieve begeleiding en de op maat gemaakte oefeningen bij Fysio KB loop ik nu weer zonder pijn en voel ik me sterker dan ooit.”

Conclusie

Het herstel van een trauma aan de onderste extremiteiten vereist een op maat gemaakte aanpak. Bij Fysio KB bieden we de expertise en ondersteuning die je nodig hebt om weer volledig de oude te worden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Bel naar: 0180-222221 of mail naar info@fysiokb.nl.

Samen werken we aan jouw herstel en een pijnvrij leven. 

====================

Over Fysio KB

Je wilt je gezond, energiek en fit voelen. En daar willen wij van Fysio KB je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. We proberen je nuttige, interessante en toepasbare tips te geven waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op.