In onze moderne samenleving staan velen van ons continu onder druk door werk, familie en sociale verplichtingen. Als je niks doet aan deze stress kan dit leiden tot ernstige gevolgen zoals een burn-out. Fysio KB kan je helpen bij het herstellen van je burn-out, en nog belangrijker: het voorkomen van een nieuwe burn-out.

Bij de behandeling van een burn-out maken wij bij Fysio KB gebruik van de 6 domeinen aanpak. Deze benadering zorgt voor een effectieve behandeling en een sneller herstel van mensen die met een burn-out te maken hebben.

De 6 domeinen

Onze gezondheid wordt bepaald door een samenspel van verschillende factoren. Dit komt naar voren in de 6 domeinen: beweging, voeding, ademhaling, stress, slaap en het immuunsysteem. Elk domein heeft zijn eigen unieke impact op ons welzijn. Lees hier meer over de 6 domeinen.

Burn-out en symptomen

Een burn-out komt vaak met diverse symptomen, van fysieke klachten tot emotionele uitdagingen. Veel van deze symptomen zijn te herleiden tot drie specifieke domeinen: slaap, ademhaling en het immuunsysteem.

Slaap
 • Slecht slapen
 • Prikkelbaarheid
 • Moeite met drukte om je heen
 • Concentratieproblemen
 • Geheugenproblemen

→ Een verstoorde slaap beïnvloedt niet alleen ons energieniveau maar ook onze cognitieve functies en emotionele veerkracht.

Ademhaling
 • Een gejaagd gevoel
 • Spanning in het lichaam
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Pijn op de borst

→ Onze ademhaling is nauw verbonden met ons stressniveau en heeft directe effecten op fysieke spanning en welzijn.

Immuunsysteem
 • Lichamelijke en geestelijke vermoeidheid

→ Een verzwakt immuunsysteem kan bijdragen aan vermoeidheid op meerdere niveaus, zowel fysiek als mentaal.

Sneller herstel: bewezen in de praktijk

In plaats van slechts het aanpakken van de symptomen, is het vooral van belang de onderliggende oorzaken aan te pakken. Door de 6 domeinen te betrekken, ontstaat een compleet beeld. Mensen met een burn-out ervaren sneller en duurzamer herstel door gerichte aandacht te besteden aan de domeinen slaap, ademhaling en het immuunsysteem.

Conclusie: een nieuwe kijk op burn-out

De 6 domeinen bieden een nieuwe kijk op de behandeling van een burn-out. Door symptomen terug te leiden naar de basis en de wisselwerking tussen de domeinen te begrijpen, ontstaat er een weg naar sneller en duurzamer herstel. Een hoopvol perspectief voor iedereen die zoekt naar een effectieve aanpak van een burn-out en een terugkeer naar vitaliteit.

Heb jij last van burn-out klachten? Neem dan contact op met onze praktijk door te bellen naar: 0180-222221 of mail naar info@fysiokb.nl.

====================

Over Fysio KB

Je wilt je gezond, energiek en fit voelen. En daar willen wij van Fysio KB je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. We proberen je nuttige, interessante en toepasbare tips te geven waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op.