Stel je voor dat je elke dag gevangen zit in de greep van chronische pijn. Het is geen verbeelding, maar helaas de realiteit voor velen. Maar liefst 20% van de bevolking heeft op drie of meer dagen per week last van aanhoudende pijn gedurende meer dan drie maanden. Leven met constante pijn zorgt ervoor dat dagelijkse activiteiten een uitdaging zijn, je voelt je gevangen in een eindeloze cyclus van ongemak en frustratie.

De 6 domeinen

Onze gezondheid wordt bepaald door een samenspel van verschillende factoren. Dit komt naar voren in de 6 domeinen: beweging, voeding, ademhaling, stress, slaap en het immuunsysteem. Elk domein heeft zijn eigen unieke impact op ons welzijn.

Lees hier meer over de 6 domeinen.

chronische pijn

Chronische pijn is een complexe aandoening die veel meer is dan alleen fysiek ongemak. Het beïnvloedt elk aspect van je leven, van je fysieke gezondheid tot je emotionele welzijn.

Lees hier meer over het begrip pijn. 

Maar wij geloven dat er hoop is. Bij Fysio KB begrijpen we dat het omgaan met chronische pijn een uitdaging is, maar we zijn hier om je te ondersteunen en te begeleiden naar een leven met meer comfort en vitaliteit.

Onze benadering richt zich op de zes domeinen die essentieel zijn voor het beheersen van chronische pijn: het immuunsysteem, voeding, slaap, ademhaling, stress en beweging.

Immuunsysteem

Onderzoek heeft aangetoond dat chronische pijn je immuunsysteem kan beïnvloeden, waardoor ontstekingen ontstaan en het risico op andere gezondheidsproblemen toeneemt. Een gezond immuunsysteem is essentieel voor het onderdrukken van ontstekingen en het bevorderen van genezing.

voeding

Wat je eet, kan invloed hebben op je pijn. Voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren en antioxidanten kunnen ontstekingen verminderen en je lichaam ondersteunen bij het herstel. Het vermijden van voedingsmiddelen die ontstekingen bevorderen, zoals geraffineerde suikers en bewerkte voedingsmiddelen, kan ook de pijn verlichten.

Slaap

Chronische pijn kan slaapstoornissen veroorzaken, maar het gebrek aan slaap kan ook de pijn verergeren. Een goede nachtrust is essentieel voor het herstel van het lichaam. Het creëren van een rustgevende slaapomgeving en het toepassen van ontspanningstechnieken kunnen bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en daarmee het beter beheersen van de pijn.

Adem

Ademhalingsoefeningen kunnen krachtig zijn bij het omgaan met chronische pijn. Diepe, kalme ademhaling kan het zenuwstelsel kalmeren en pijnrespons verminderen. Ook mindfulness en meditatie kunnen helpen bij het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en spanning verminderen.

Stress

Stress verergert pijn en pijn verergert stress. Het beheersen van stress door middel van ontspanningstechnieken, sociale activiteiten en sport kan helpen om de pijn onder controle te houden.

Beweging en mobiliteit

Ondanks de pijn is beweging essentieel. Regelmatige lichaamsbeweging kan je spieren versterken en je algehele welzijn verbeteren. Werk samen met een fysiotherapeut om een bewegingsroutine te ontwikkelen die bij jou past.

het KB Reset Programma

Als je worstelt met chronische pijn, kan het KB Reset Programma mogelijk uitkomst bieden. Met onze focus op de zes domeinen – immuunsysteem, voeding, slaap, ademhaling, stress en beweging – bieden we een holistische benadering om jou te helpen de controle over je pijn terug te krijgen en weer volop van het leven te genieten. Ons team staat klaar om je te begeleiden op weg naar een leven met meer comfort en vitaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om de last van chronische pijn te verlichten. Bel naar: 0180-222221 of mail naar info@fysiokb.nl.

====================

Over Fysio KB

Je wilt je gezond, energiek en fit voelen. En daar willen wij van Fysio KB je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. We proberen je nuttige, interessante en toepasbare tips te geven waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op.