Handen; we gebruiken ze de hele dag door. Je hebt vast wel eens een spelletje gedaan waarbij je je handen niet mocht gebruiken. Hoe lastig is dat?!? Denk alleen al eens aan het eten zonder je handen te gebruiken? Dat wordt een zooitje.

We gebruiken onze handen veel

Onze handen zorgen ervoor dat we dingen kunnen oppakken, open maken, bedienen, vangen, gooien en ga zo maar door. Daarnaast zorgen ze ervoor dat we kunnen voelen en gevaar herkennen. Wanneer je bijvoorbeeld in een brandnetel grijpt.

We gebruiken onze handen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Op het moment dat je last hebt van je handen, wordt je daar dus de hele dag mee geconfronteerd. Zelfs bij het versturen van een appje bijvoorbeeld.

Oorzaken voor pijn in je handen

Er kunnen veel oorzaken zijn voor pijn in de handen. Denk aan een breuk na een val, of een dikke blauwe vinger nadat deze tussen de deur zat, maar ook ontstekingsgerelateerde klachten, reuma of artrose.

Veel mensen weten niet dat er een gespecialiseerde therapie is om deze klachten te verhelpen of te verminderen. Er wordt vaak gedacht dat het vanzelf wel over gaat. Die vinger zal wel niet gebroken zijn en anders is er toch niets aan te doen.

Helaas gaat de pijn niet altijd vanzelf weg. Vaak komt dit omdat we onze handen moeten blijven gebruiken en het lichaam weinig tijd krijgt om te herstellen.

Handtherapie

Bij Handtherapie leer je wat je kan doen om de klachten te verminderen. Het leukste aan handtherapie? Het is lekker praktisch waardoor je geen grote oefenschema’s hoeft te volgen om van de pijn af te komen.

Je krijgt praktische tips hoe je de handen het beste kunt gebruiken om het herstel te bevorderen en zo van je klachten af te komen.

Contact

Heb jij wel eens last van je handen, vingers, polsen of duimen? Je kunt vanaf nu bij ons terecht voor handtherapie. Onze fysio Anissa is gespecialiseerd in handtherapie.
App (06-22320227), bel (0180-222221) of mail (info@fysiokb.nl) voor een afspraak.

====================

Over Fysio KB

Je wilt je gezond, energiek en fit voelen. En daar willen wij van Fysio KB je bij helpen. Dat doen we door je zo goed mogelijk te informeren over allerlei onderwerpen die met gezondheid te maken hebben. We proberen je nuttige, interessante en toepasbare tips te geven waarmee jij je gezondheid en welzijn naar een hoger plan kunt tillen.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op.